Kabanosy, Del 3

Kan bara konstatera, succe!
Frugan sa, – ”Känns och smakar som köpekorv”. Vet inte om det är bra eller dåligt? Skall livsmedelsindustrin lära oss smaker?

Efter att tillverkat Kabanosy enligt Marianskis bok (se Del 1 och Del 2) återstod bara en process, lufttorkningen. Korvarna hängdes in i klimatkammaren i onsdags, för fem dagar sedan. 15 ‘C och 78% Rh. Glömde att anteckna vikten på någon referenskorv så det fick gå på känn. Av tillverkade ca 5 kg korv återstår bara 2 kg tills idag, Söndag. Korven har minskat både i vikt och i antal under veckan. Har redan planerat in en korvmakardag för nästa ”batch” av Kabanosy.

 


Förstora bilden och se strukturen!Smak och omdömme:

Smaken är mycket god, dock skulle jag vilja ha den något pepprigare. Kommer att använda 15 g peppar istället för 10 g som i denna. Mycket god Kummin, Muskotnötsmak. En interresant upplevelse är att smaken koncentreras varefter korven torkar. Detta är ju givetvis en självklarhet för då vattenhalten sjunker minskar massan i förhållande till kryddmängden så att koncentrationen kryddor/korv ökar.

Även brytbarheten ”knacket” i korven blev bra. Skall dock låta resterande torka vidare för att senare göra ett slutomdöme.

Kabanosy, snittad

Denna kommer det att bli mer av. Prova själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.