Bresaola lite ytterligare information

Har idag gjort en blandning av vatten och vitmögelkultur som sprayas på Bresaolan.

Vitmögelkulturen är Gewürtzmüllers SK-10. Skall blandas 1 g / 1 liter vatten och sedan sprayas på. Använder en vanlig ”blomflaska” där jag blandat 0,5 g / 0,5 liter vatten. Får stå i ca 60 minuter i rumstemperatur för att starta tillväxten av vitmöglet. Sedan återigen in i klimatskåpet. Jag använder distillerat vatten för att slippa korskontaminering av bakteriekulturer.

Normalt är att ”klä” Bresaolan med någon form av fjälster för att förhindra allt för snabb uttorkning och få mognaden/torkningen mer kontrollerad. Jag har nu inget fjälster som passar utan testar utan denna gång. Har beställt oxbottenfjälster, blintarm kaliber 110 – 140 mm av min fjälsterleverantör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.