Köp INTE en TFD 128 temp och luftfuktighetslogger!

Innan jag fortsätter med mognadsskåpen måste jag varna för en produkt ni inte skall köpa. En TFD 128 temperatur och luftfuktighetslogger, från Conrad.se


En viktig parameter vid Salamiproduktion är att ha kontroll på temperatut och luftfuktighet. För att då kunna kontrollera och reproducera min produktion köpte jag mig en logger. Som vanligt är priset en viktig parameter därför valde jag denna för 699:- detta skulle jag ångra många gånger.

Produkten kom i en fin förpackning med programvara, USB sladd, logger men utan batteri.

Batterierna visade sig vara små CR2023 som i och försig är ganska vanliga men givetvis hade jag inga hemma. Köpte 3 st batterier på Statoil macken och for hem igen, då kom nästa överraskning.

Man var tvungen att bända upp plasthöljet med kniv och lossa på kretskortet för att montera batterierna, skräp! Kändes som att allt skulle gå sönder

Idiotisk konstruktion!

Nu var detta övervunnet, dax för installation av programvara. Då kom nästa smäll. Programvaran ligger givetvis på CD men i ett komprimerat format som jag inte kunde öppna. Fick googla och ladda ner ett freeware, det skall ju inte behövas. Speciellt inte eftersom programmet bara tar ca 15 MB utrymme.

Väl installerat  visade det sig ha en mängd begränsningar, gick inte att exportera till excel, uppsamlingsfrekvensen av data fanns bara i 1 eller 5 min (vilket räcker men jag hade uppskattat fler möjligheter). Man kan inte zooma in och se delar av dygn utan får bara visning av dag/vecka/månad eller år.
Daggpunktsvisning saknas.

Dessutom när man tankar ner data från logger hänger sig programvaran och vips är en veckas loggning borta!

Blev mer och mer irriterad för att slutligen krevera när det visade sig att batterierna varade bara ca 3 veckor och inte 6 månader som utlovat. Det finns mycket i övrigt att klaga på med denna lilla grej men nu räcker det. Nu returnerar jag loggern och kräver pengarna tillbaka.

KÖP INTE DENNA PRODUKT

Jag vill inte ge upp min loggning utan har nu beställt en premiumvariant EL-USB-2-LCD+ Datalogger återkommer med recensioner.


3 reaktioner till “Köp INTE en TFD 128 temp och luftfuktighetslogger!”

  1. Dumheter, man öppnar enkelt genom att föra underdelen i sidled, det finns spår som den löper i och det går visst att exportera till Excel via så kallad .csv fil.

    Gilla

    1. Denna är för mig helt kass, tycker min andra är så oerhört mycket bättre samt har ett gränssnitt som är användarvänligt. csv filer är bara jobbiga!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.