Fermenteringsskåp – regulatorn från Chonka

Beställde från Chonka enligt tidigare inlägg tog ca 8 dgr från Hong Kong till hit. Var väldigt förväntansfull men när leveransbeskedet kom så var posten stängd. Som tur är arbetar min granne på posten så hon hjälpte min få ut paketet efter kontorstid.

Paketer verkade välembalerat men hade oerhört mycket stämplar och klisterlappar. Leveransen och beställandet var helt problemfritt. Dags att öppna

Första anblicken var ett gediget bygge helt klart värt 42 $. Tyvärr visade det sig ganska snart att det var Kinesisk kvalitet men ändå bra, skall förklara. Den ena regulatorn hade fått sig en törn av transporten men det kunde rättas till med en tång. Däremot visade den Kinesiska kvaliteten sig genom att två innfästningar som skall hålla regulatorn ihop hade lossnat. Punktsvetsningen är undermålig.

Skruvade direkt isår för att se på elektroniken och kretskort. Detta verkar vara gediget och det är Kineserna bra på, standardgrejor som skruvats ihop.

Skruvplintarne på baksidan är enbart på Kinesiska och kopplionsschemat är på MYCKET undermålig engelska. Måste gå igenom och testa mig fram. Manualen skall jag översätta och göra begriplig med riktigt kopplingsscema.

Sensorer för temp och fuktighet skulle normalt inte följa med men kineserna är väldigt förhandlingsbara. 2 m kabel, bra.

I manualen står det 220V 10A men reläerna är 30A!. 1A reläerna är för klena och måste åtgärdas med yttre standard relä. Ser bra ut.

Drivtransformatorn satt lite löst men det är lätt åtgärdat

Gillar displayen, enkel och har allt. Är, börvärde, fläkt, belysning och huvudsäkring. Kapslingen är av plåt och ojordad så det måste skruvas dit en jordplint.

Summa summarium, MYCKET regulator för pengarna 42$ väldigt bra pris. De småsakerna jag klagat på är enkla att åtgärda. Nu skall jag kontrollera manualen och se vart alla larmlägen är, återkommer

En reaktion till “Fermenteringsskåp – regulatorn från Chonka”

  1. härligt bygge, vet inte om du är på fortfarande, det var ju ett tag sen,
    men jag saknar tankar om processen, hur länge på olika temperaturer resp. fuktighet ?
    är det huvsakligen avfuktning av luft i skåpet eller befuktar du även, och hur blir du av med ev. vatten, eller tillfört

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.