Lördagskväll utan fotboll

Då jag är måttligt intresserad av fotboll så smakar jag hellre på korv.

Korven har ni sett förut men inte den med utmögel på. Den vänstra och den högra Timjan/Oreganosalami är identiska förutom ytmöglet. Jag har kommit att tycka mycket om detta då det ger en touch av ostsmak. Recepten kan ni hitta här på bloggen.

Planerar nu en fänkålssalami då det är min favorit.

12 reaktioner till “Lördagskväll utan fotboll”

 1. Jag tillhör väl en av se få som inte bryr mig om fotboll. Möjligtvis tittar jag på finalen i VM om sSverige är med. Är du från något av våra grannländer?

  Gilla

 2. Nej, jag bor på Øland men har norskt tangentbord på jobbet!Jag har varit i kontakt med dig tidigare om din "Bradleypåhængs" variant av styrningen. Hur ser planen ut? Blir det serieproduktion?!Btw, var i kontakt med en man som jobbar hos Hugh Fearnley Whittingstall angående deras metod att salta skinkor før torkning. Var lite olika uppgifter i olika program om hur længe dom skulle saltas.Jag tipsade honom om din blogg och han återkom faktiskt rættså snabbt då han funnit någon typ av translate program och han var mækta imponerad av bloggen! Det verkar som att dom inte ær så vetenskaplig som du ær. Han skrev att han skulle maila dig.//Martin

  Gilla

 3. Hej Martin Roligt med olika kommentarer, måste fråga jag var i Norge idag. Vi har en stuga i Dalsland 3 km från Kornsjö i Norge. Var över och köpte en Stabburpölse, innehållande 60% hästkött resten gris. Har du någon erfarenhet? Med Norskt tangentbord så måste du veta:-)Det är helt OK att tipsa jag gillar när vi kan byta erfarenhet och dela med av varandras recept. Tycker illa om hemlighetsmakeri och prydhet!Jag filar lite på styrenheten till korvskåpen hoppas komma med något i höst, har hemst mycket att göra så jag hinner dåligt över sommaren. Hus trädgård och familj tar sin tid. Btw vem är det?/Kenth

  Gilla

 4. Det blev något fel, fick in 4 st samma kommentarer:-( KonstigtMartinRoligt om dom vill kontakta mig, hoppas att kunna bidraga om jag kan.

  Gilla

 5. Hallå!Hørde med kocken. Stabbur ær som ett litet røkhus dær korven røks och torkas. Allt enligt kocken hær ombord. Han ær från Tromsø och det finns mycket mer lokala produkter i Norge æn i Sverige nær det gæller chark.Jag har ingen erfarenhet av den sjælv. Har smakat det som kallas mår. Tycker att den ær jættegod. Den ær också torkad och vissa versioner ångar man sen i panna och æter varm. Detta har jag inte provat. Den jag provade var torkad och hade lite drag åt Landjæger hållet.Jag jobbar på en norsk båt som just nu arbetar i Malaysia så kvaliten på norska produkter blir sådær. Det ær ju synd att kalla det lokalproducerat nær man flyger det øver halva jorden! Har bestællt nypotatis och sill från Gøteborg till midsommar och får førhoppningsvis lite Væsterbotten med!Btw= By the wayNu har jag pratat med vår elektriker hær ombord och han menar att jag ska ge mig på korvskåpet sjælv trots min ringa elerfarenhet. Jag återkommer sækert i sommar med lite frågor!Det ser ut som att det blir en bestællning från Auberins ikvæll. martin.email@telia.com//Martin

  Gilla

 6. Btw, för gammal för att fatta:-)Klart att du fixar byggandet av ett mognadsskåp! ara lugnt och tänk efter före så går det bra. Du är välkommen att fråga så mycket du vill och kan även ringa mig. Telefonnummret hittar du hos Eniro.Stabburen var en märklig upplevelse, rökt hästkorv med blodpuddingsmak.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.