Stycka rådjur

Jag är en aktiv jägare och förgyller frysen då och då med vilt såsom duva, rådjur, älg och annat. Viltkött är oerhört torrt och passar enligt min mening mindre bra i korv. Om man ändå har det så är det viktigt att använda mycket späck och fläskkött. Jag vet att det finns många korvmakare som använder älgkött men jag tycker det är bättre att göra fina stekar eller mala till biffar.

Jag var med och sköt ett rådjur den 16/8 så därför passar jag på att visa styckning senare i veckan. Den ständiga diskussionen om hur länge kött skall hänga deltar även jag i. Unga rådjur och älgkalvar behöver inte hänga länge max 2-3 dagar, självklart beror det på omgivningstemperaturen, man brukar rekommendera ca 40 dygnsgrader. Alltså är det 10 grader så är det 4 dygn. Jag tycker dock inte man skall ha högre temp än 8 grader. Jag har ett kylskåp som jag hänger rådjur och bitar av älg i. Vuxen älg kan man hänga längre. Om man efter en tid får misstänkt mögelbildning kan man tvätta med ättika.

Personligen föredrar jag ca 50 dygnsgrader.

2 reaktioner till “Stycka rådjur”

  1. Trevligt! Visste inte att du var jægare. Fyller sjælv frysen med vildsvin lite då och då.Missade tyværr bockpremiæren på grunda av jobb men jaktlaget sæger att man "sparat" en bock till mig…Undrar det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.