Rökgenerator. Smokegenerator

PC300008

Hans har återigen skickat mig bilder på sitt egenkonstruerade rökaggregat. Här är Hans egen text.

Här kommer några bilder på min nya rostfria rök generator som jag tagit i bruk med bästa resultat.
Ask låda samt löst galler för lättare rengöring samt en lös dropp plåt.
Större möjlighet att lägga spånet som man vill.
Fotot med u spånet är 1 liter glöder i 12 timmar.
Fotot med spånet med knorr ca 1,7 liter glöder i 20 timmar.
Obetydlig temperatur höjning fungerar utmärkt vid kall rökning.
Rostfria har jag hämtat på Stena skroten i Kalmar.
Att jag valde lite större maskor kan användas för lite grövre spån.
Min gamla var jag inte nöjd med täppta hål och svår att göra ren samt begränsad spån läggning.

7 reaktioner till “Rökgenerator. Smokegenerator”

 1. Snyggt bygge, skulle behöva precis sådan rostfri hålplåt men här i karlstad släpper inte Stena in privatpersoner tyvärr. Skulle det gå att köpa plåt via dig Hans?

  Gilla

  1. Stena har öppet onsd-torsd-fred för försäljning av bättre beg skrot till allmän försäljning i separat område ring dom i kalmar så slussar dom dig vidare.Det här egentligen inte min sida utan Kenths jag vill bara delge mina intentioner med mitt röka.
   Hasse

   Gilla

 2. Hej, fina saker ni har byggt. Jag röker också till husbehov men mitt problem är att jag inte får fyr på spånet. Har också köpt av de i Kungsbacka. Jag använder deras finaste Alspån men det vill icke ta sig. Jag brukar få blanda upp det med bokspån som är ännu finare för att det ska pyra av sig själv men vill egentligen ha ren alsmak.

  Hur gör du i upptändningsfasen med Alspånet?

  Mvh Niclad

  Gilla

  1. Jag tar en gasolbrännare och gör en glöd. Sedan blåser jag så att jag verkligen har en glöd. Det brukar fungera för mig. Jag förvarar spånet inomhus och varmt. Jag köper också i Kungsbacka

   Gilla

 3. […] salamin ca 1 timme varje dag i en vecka. Jag har en venturi kallröksgenerator. Har även ett kallröksaggregat med spånlimpa. Normalt har jag inte så mycket rök som bilden visar. Jag har vanligtvis en liten fin rök som […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.