Min Ungerska salami, ett misslyckande

Min Ungerska salami blev fiasko!

Den 9e Januari startade jag en omgång med Ungersk salami som skulle fermenteras och lufttorkas. Problemet startade direkt, min startkultur var alldeles för gammal och troligen död. Då jag inte hade någon annan var det ju bara att chansa. Nu efter ca 1 månads lufttorkning provsmakade jag med stor besvikelse.

IMG_1894[1]

 

Korven ser vacker ut men vad hjälper det då den smakar illa. Konsistensen är mjuk med en känsla av mjöl i smeten. Smaken är också mjölaktig med lite rå känsla. Skall inte slänga utan låta gå vidare under vintern, våren så får jag se vad som händer.

IMG_1895[1]

 

Temperatur och luftfuktighetsdiagram.

 

Torkschema

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.