Gör inte korv med Vasaloppet i tankarna.

När du gör fermenterad korv, starta med att titta i din almanacka!

När jag startade med mitt försök att göra ett gott glutenfritt Isterband så tittade jag inte i almanackan. Jag skulle åka Vasaloppet mitt i alltihopa.

Delad

Min fermentering gick som smort. pH skönk snabbt och bra, viktsavgången blev fin, temperaturen och utseendet såg lovande ut. Startade på måndag den 18/2 och fermenteringen var i stort sett klar på Fredag. Då var jag så fokuserad på vallor och före att mitt Isterband ”försvann”. Jag tog inte tag i mitt Isterband förrän onsdagen efter alltså efter 10 dagar. Korven hade torkat alldeles för mycket och blev hård som en påläggs salami samt att det bildats mycket ytmögel. INTE BRA.

Får göra ett nytt försök med mer fokus på Isterbandet och blanda in ytterligare bovete. Syrligheten blev precis som jag ville ha det men konsistensen blev inte alls som ett ”grötigt” mjukt Isterband. Ej heller kallrökt som sig bör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.