Mognadsskåp 5, del 1

För att starta sitt mognadsskåpsbygge behöver man en del utrustning. Det viktigaste är förstås, skåpet. Jag köper gamla eller nya kylskåp på blocket. Priserna varierar mellan annonskostnaden och uppåt, ett bra hittar du för ca 500:-

Detta skåpet betalade jag 120:- och är i mycket bra skick. Tycker helskåp är bättre än små halvskåp då det är lättare att styra temp och luftfuktigheten i dessa. Givetvis så är det bättre med större utrymme, skåpen blir snart fulla.

IMG_1994[1]

Monterar bort hyllor och dörrlådor. Om ni har möjlighet köp ett med galler och inte glashyllor. Detta har glashyllor så jag får ordna upphängning på annat sätt. En viktig parameter är att ni inte köper ett med fläktkyla utan med kylelement. Alltså det skall inte ha någon fläkt som cirkulerar kyla i skåpet. Har varit och tittat på drickakylar med glasfront. Problemet är att då kan jag inte få styrutrustningen i dörren om det inte är ett problem för er så är ju det en rolig lösning.

Övriga elgrejer/utrustning

Ni har efterfrågat en detaljerad inköpslista. Jag håller på att skriva en nu kommer inom kort. Men min princip är att man tager vad man haver. Har ni kontakter och sladdar hemma använd dom, köp inte nya. Läger här ut en bild på lite ”pryttlar” som används.

12 reaktioner till “Mognadsskåp 5, del 1”

 1. Är det några andra problem med ett drickakyl? Spontant så blir det ju mer arbete med att montera in utrustningen och separat peglerskåp men annars?

  Gilla

  1. Nej inga som helst problem med drickakyl. Jag använde dom inte som jag skrev pga att jah vill ha skåpen intill varandra. Men det skulle se intressant ut med genomskinlig front.

   Gilla

 2. Men en drickakyl har ju en rätt stor fläkt. Funkar det? Har en Ramlösa kyl över du kan få öva på!!

  Gilla

   1. Jag bor på Öland…
    Men jag lurar lite på om detta skåp har kylelement. Jag tror inte det. Jag menar att det kyler med luft.
    Har du vägarna förbi så är du välkommen!

    Gilla

 3. Jag är ju sjöman och ska byta jobb i Augusti. Hoppas verkligen att jag är hemma i oktober. Du är hjärtligt välkommen till Öland. Jag bor fördelaktigt var du än ska.
  Jag har två frågor. Vad tror du om att torka rådjurskorv? Sen undrar jag om du kan förmedla mailadressen till Hans på Öland som byggt rök som du skrivit om på din blogg? Den lokala rökaren är inte så vass och jag har bra tillgång på vilt som jag vill prova på att röka.

  Trevlig helg!
  Martin

  Gilla

 4. Hasse Öland
  Hej Martin
  Kenth har min mail du är välkommen mail och ett besök.
  Rådjurs medvurst kall rökt som får hänga blir en utmärkt s.k torkad rådjurs korv.
  Du får all info när vi hörs.
  Hälsningar
  Hasse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.