Pancetta, knytning och mognad

Nu har min Pancetta legat i vacuumförpackning i 12 dagar. Tar upp den och sköljer av noggrant i vatten. Torkar av med hushållspapper och startar knytning. Hur man knyter kan ni se här. Innan ihoprullning tar jag 1 msk med svartpeppar grovmaler och gnuggar in inne i Pancettan. Nu skall den hänga till ca 30% viktsavgång. Troligen ca 3-4 veckor. In i mognadsskåpet 12°C och 80% luftfuktighet.

3 reaktioner till “Pancetta, knytning och mognad”

  1. […] är min pancetta klar efter 4 veckors mognad och torkning. Hur jag startade ser ni här. Sedan kommer ihoprullningen.  Man kan inte riktigt gå efter normal viktsavgång då pancettan innehållar mycket späck. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.