Pancettan klar!

DSC_4552

Nu är min pancetta klar efter 4 veckors mognad och torkning. Hur jag startade ser ni här. Sedan kommer ihoprullningen.  Man kan inte riktigt gå efter normal viktsavgång då pancettan innehållar mycket späck. Späcket innehåller inte så mycket vatten som köttet och torkar därför inte på samma sätt.

Jag har skickat ut lite smakpaket till goda munnar i Sverige och väntar spänt på recensioner. Har redan fått en, att den är för syrlig. Detta är ju givetvis en smakfråga och är ju subjektiv. Det går normalt en brodelare i Alperna, vi i norra europa har mer sälta i våra produkter medans man söder om alperna inte har så mycket salt.

Jag blev personligen nöjd och gillar den starka pepparsmaken som kommer från kryddningen inuti rullen. Används tunnt skuren som bacon eller ännu tunnare som tilltugg eller pålägg.

3 reaktioner till “Pancettan klar!”

  1. Hej Kenth. Jag tänkte göra mitt första försök att torka kött, har mycket fläsk i frysen. I Min källare är 9 grader varmt och luftfuktigheten är 45%. Är det möjligt att torkat.ex pancetta där?
    Mvh,
    Gustav Åkesson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.