Ögonblick i mitt mognadsskåp

I skrivande stund håller jag på med att planera 2 st saker, 1 ny rökugn och ett nytt mognadsskåp. Båda projekten skall jag givetvis blogga om, men jag har av vissa oskrivna skäl inte kunnat starta detta ännu. Det blir ett höst och vinterprojekt som får ta sin tid.

Här kommer en ”flashig” bild av ett ögonblick i mitt mognadsskåp idag. 3 st Coppa, 1 Bresaola, 2 st Guanciale samt 1 st hellår. Det sistnämnda, hellåret blir klart till jul och har då hängt ca 14 månader i skåpet. Vet inte om jag kan hålla mig så länge, mycket nyfiken.

IMG_2609

9 reaktioner till “Ögonblick i mitt mognadsskåp”

 1. Jag har provat att torka ett vildsvinslår en gång men det blev för torrt och hårt men en bra smak. Hade fritt hängande på ett luftigt ställe under våren så det var torr luft. Har du smörjt in den öppna köttytan med något och hur saltade du det ?

  /Lejon

  Gilla

 2. Gud vad gott det ser ut! Har funderat på att bygga ett mognadsskåp själv men undrar över en liten sak. Luftfuktigheten ska ju vara upp emot 85% den första tiden och sedan minskas ned till runt 75% om jag har förstått det rätt!
  Om man ska ”starta” nya torkningar så måste man ju ha 2 skåp då… ett den första tiden och ett för den långa torkningen?

  Gilla

  1. Riktigt, 2 skåp krävs då. Jag har 3 och ett 4e är på gång. Har byggt 7 men några är på drift.

   Gilla

   1. gött, då har jag fattat det hela rätt!
    Jag har ett skafferi ½ plan ned i uthuset jag funderar på att göra i ordning för den ”långa” förvaringen så kan man köra med ett kylskåp först i små omgångar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.