Köttkvarnens hemlighet

Jag har länge velat ha en ”riktig” köttkvarn. Att mala med en hushållsassistent är inget vidare och framförallt då man vill mala fruset kött blir det problem. Har lånat en släpbar Bankeryd av en charkuterivän men vill ha en egen. En stor 3 fas 400V maskin är ju en fantastisk malare men är svår då man inte på alla ställen har 400V.

Vill kunna mala jaktlagets älgkött där man står med kanske 50-70kg älgkött som skall malas. Den skall dessutom vara stark och klara lite senor. 1,5hp (1000w) är ett måste för att ”orka” detta.

Har kikat runt lite på svenska sidor bl a Nimabs men den är inte helt i rostfritt. Konsulterade en ”korvkollega”, vi diskuterade lite olika infallsvinklar men jag bestämde mig till slut för en rak modell av typ, TC-22. Det finns lite olika standarder för köttkvarnar vanligt är TC-8, TC-12, TC-22 och TC-32.

Hittade en Ungersk firma, Gastro Webshop. Dom har mycket bra priser (ca 400 EUR) och är framför allt helt i rostfritt stål, http://gastrowebshop.eu/en/electric-meat-mincer/34-tc-22-inox-80-electric-meat-mincer.html

logotc-22-inox-80-electric-meat-mincerBeställde dessutom extraknivar samt hålskivor, 3, 4.5, 6, och 14mm. Med kvarnen följer det en kniv samt en 8mm hålskiva. Kvarnen är helt i rosfritt och kan diskas i maskin. Motoreffekten är på 1000W, 240V

Nu skall jag bara betala och vänta på paket. Lite trix med banken att skicka pengar till Ungern men hur gorde vi före internetbankens tid 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.