Köttkvarnen här

Nu har äntligen köttkvarnen kommit en Tre Spade TC 22 Inox/80, video om denna. Att handla från Ungern gastrowebshop.eu gick mycket enkelt och snabbt. Jag ringde dom för att få en bekräftelse på effekten på köttkvarnen 1100W, 1.5 hp. Först stod det 600w och det är för dåligt om man vill mala kött/speck med en temperatur av -1°C. Men dom bekräftade vad jag misstänkte att det var felskrivet. Märket Tre Spade är ett Italienskt märke som borgar för kvalitet. Betalningen var smidig, först en beställning sedan fick jag en faktura via e-post att betala till deras bankkonto. Det tog 1 dygn för transaktionen att komma fram. Sedan fick jag en bekräftelse och ett transportnummer (parcel no) att följa godsets väg i europa. Efter beställningen och transport (det tog ca 1 vecka innan paketet anlände, transport med GLS i europa och sedan Schenker i Sverige) var det dags att packa upp och se om det är kvalitet.

Det börjar bra, kvarnen är rejält förpackad med en forgjuten frigolitlåda, allt passar perfekt. Alla artiklar var med men dom har skickat i två försändelser för viktens skull. Motor, kvarnhus, skruv, stoppare, tratt, hålskivor, knivar osv. Beställde 2 st knivar samt alla hålskivor 2, 3, 4.5, 6, 8, 10 ,14 och 20 mm. Hålskivorna 2, 10 samt 20 kom med en separat försändelse för viktens skull. IMG_2905

Nu dags att plocka upp.

Allt i rostfritt stål, inga döda zoner som något kan fastna i, inga gjutkanter. Gjutet rostfritt kvarmhus i INOX stål.

IMG_2911

Rostfri skruv och rostfria knivar.

Mycket bra gjutat kvarnhus med teflonbussning.

IMG_2915IMG_2914

Riktiga splineskoppling, ingen dålig sexkant eller styrspår.


IMG_2913IMG_2916

IMG_2921

IMG_2920IMG_2919 IMG_2922

Men så kommer då baksidan! När dom skriver att allt skall vara i rostfritt så skall det banne mig vara det! Inget galvaniserat, aluminium eller svart stål. Jag blev genast förbryllad över låsskruven för kvarnhuset. Den var tillverkad i polypropen med galvad M10 gänga, skäms tre spade. Motorhuset var fastsatt i elmotorn med svart järn, 60mm insex M4, illa. Bara att ta fram svarven och svarva ny låsskruv och beställa nya bultar på Ebay. Så gör man inte. Nu är jag dock nöjd. Skall mala 2 st älgkalvar på fredag, recension utlovas.

3 reaktioner till “Köttkvarnen här”

 1. Hej Kenth,

  Tack för en jättebra blogg med mycket inspiration. Är själv ute efter en ”riktig” kvarn och har hittat TreSpades. Har du kört mycket med din, utlåtande? Hittade den Ungerska sidan via din blogg och har samma fråga som dig angående effekten.

  Står det 1100w på din? Den du fått verkar ha modellnummer 002200/E och enligt TreSpades egna hemsida i Italien är det en 600w maskin.

  /Johan

  Gilla

  1. Ja detta förbryllar! Jag har tom ringt Tre Spade och dom säger 1100W. Verkar inte riktigt ha koll på vad dom säger och skriver. Kolla min blogg idag så får du nya infallsvinklar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.