Eldrimners charkkurs

Äntligen har det blivit av, charkkurs hos Eldrimner. Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk, som ger kunskap och stöd till mathantverkare i landet. Eldrimner har många inriktningar, inte bara chark utan även bageri, bär o grönt, mejeri, fisk samt café o restaurang. 

Kurserna är mycket givande och rekommenderas starkt till alla er mathantverkare. Det finns både grundkurser, fördjupningskurser samt nu även en ettårig YH-utbildning.

Kursen började med teori av den tyske charkmästaren Jürgen Körber som har ett fantastiskt kunnande och även en drivkraft att lära ut. ALLA frågor som ställdes kunde Jürgen svara på.

Här kommer en bildkavalkad av 2014 års grundkurs i chark, jag visar inte bilder på personer då jag inte frågat om deras tillstånd.

Det mest fantastiska var att vi använde hela grisen, ja HELA grisen! Vi kokade benen tillsammans med svålen i ca 3 tim. Sedan skrapades benen och svålen hackades i små tärningar, blanda med kryddor och bl a rotselleri, persilja, citronskal, lök, vitlök osv. Detta blev en sylta av ”charkskräp” som var underbart god!

IMG_20140227_191304IMG_20140228_140959

3 reaktioner till “Eldrimners charkkurs”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.