Mettwurst – en salamihöjdare

Som jag tidigare skrivit om var jag på Eldrimners kurs i fördjupad salamikunskap och lufttorkat av hela köttbitar. Vi tillverkade massor av olika produkter men en föll mig mycket på läppen. MettwurstDSC_6392

 

Mettwurst och Teewurst är en form av bredbar salami som ändå går under kategorin Rohwurst (Lufttorkad fermenterad korv).
Denna lilla fantastiska salami är en otroligt god korv som är gjord av de ”sämre” styckningsdetaljer. Vi använde 50% bukfett samt 50% S5a. Tysk styckningsskola delar in djuret i många olika kategorier, S1-SX, tio. S står för swein, R står för Rind osv. Vi fick räkna på späckhalten och lära oss att kunna återupprepa en produktion som lyckades. Denna Mettwurst vi gjorde tillverkades antingen i små kollagenfjälster ca 7-8 cm långa kaliber 40. Eller i falukorvsliknande kringlor med ungefär samma storlek som falukorv.

Ganska mild kryddning med lite både krydd- och svartpeppar. Jag är väldigt förtjust i kryddpeppar så därför kanske denna passar mig i smaken. Vi lättrökte dessutom denna vilket är normalt.

En reaktion till “Mettwurst – en salamihöjdare”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.