Sapori & Saperi, dag 2 fm

Trötta men glada och mätta vaknade vi upp till dag 2.

Dag 2 bestod av 2 st besök, fm besök hos ”Norsinin” slaktaren Massimo Bacci och em hos Maurizio Castaldi. På Italienska kallas charkuteristen, Norsini, vilket kan översättas till slaktare. Slaktaren är också den som gör charkuterier.

Massimo Bacci är i regionen en berömd charkuterist med massor av priser för sitt ”Artisan” – småskaligt mathantverk. Charkuteriet har funnits sedan 1925.

20150116_084710

Hans Lardo är fantastiskt! Har aldrig smakat bättre. Han har dessutom utvecklat en Panchetta vilket han pressar mellan två brädor.

20150116_121530

Charkuteriet är litet. Produktionslokalen är ca 20 kvm inkl kylrum. sedan finns det mognadsrum och butik. Detta besök gav mersmak och ett framtida praktiserande blir fallet. Lardon gjordes insaltad i marmorlådor. Toscana ligger i marmorbältet. Så all Lardo i regionen gjordes i dessa lådor, se bilder. Det första besöket hos Massimo gav också beskedet, Svensk och Italiensk hygien skiljer sig åt! Ett mycket fascinerande sätt att införa vitlökssmak var att krossa vitlöken låt den sedan dra i vitt/rött vin och sedan tillsätt. Massimo är dessutom väldigt vinintresserad så lunchen intogs bestående av Massimos charkuterier med vin, underbart.

En reaktion till “Sapori & Saperi, dag 2 fm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.