Pitine – nytt för mig

Pitine

 

När man tillverkar sin egen korv/chark uppstår det ibland situationer där det blir över salamismet. Oftast vet man inte vad man skall göra med denna. Givetvis kan man steka smeten som en liten hamburgare eller köttbulle men det är synd då man lagt ner så mycket möda på kött- och kryddval. Jag är med i ett forum – Sausage Debauchery på FB Där diskuteras flitigt chark ur alla möjliga hänsyn, oftast är det amreikanskt stuk på det med massa Nitrit, Fosfat, Ascorbat osv det tycker jag inte om men man kan ju sålla. Jag hittade en liten fin sak som kallas Pitine (?). När jag googlar på Pitine finns ingenting men jag förlitar mig på forumets namnsättning, eller varför inte lufttorkad hamburgare.

Pitine närbild

Startade en salamiproduktion, Hjälteby för 14 dgr sedan i korvsprutan blev det lite smet kvar. Denna plattade jag till och rullade i Majsmjöl, grovmalen. Kornstorlek, se bild. Varje Pitine är stor som en ca 90 gr hamburgare.

Denna ”Pitine” är lufttorkad i 14 dgr och med majskorn runt istället för rågmjöl, detta då min yngste son har glutenintolerans.

Smaken blev underbart bra så även färgen. Lyckat resultat som jag rekommenderar starkt för alla smetrester, även kvarnens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.