Hjälteby med kummin

wpid-20150519_102925.jpgHar idag gjort min lufttorkade korv, Hjälteby. Salt, peppar, vitlöksvin och lite kummin.

Nu skall den lufttorkas i ca 3-4 veckor, 35% viktsavgång. Gillar dessa tygfjälster lätta att jobba med och blir bra jämn lufttorkning. Snygga också.

6 reaktioner till “Hjälteby med kummin”

 1. Jag följer din blogg slaviskt och imorgon skall jag skörda min första Coppa som har hängt i snart 10 veckor och med ca 40% viktavgång. Var tycker du jag skall förvara den sedan? Är det helt lugnt att bara lägga den i kylen efteråt?

  Gilla

  1. Ja absolut. Om du tycker den har för stor torkrand så lägg den i vacuumpåse i ca 10 dgr så jämnar fukten ut sig och den blir inte så hård på ytan. En coppa brukar jag dela på 2 eller 3 bitar och äta på en och vacca de två andra.

   Gilla

   1. Tack för svaret,
    Hur långe lufttorkar du din Coppa? Min var på ca 1,1kg i ursprungsvikt och den har nu hängt i två månader med ca 40% viktavgång. Kan den anses färdig?

    Gilla

 2. Hej,
  Kan bara meddela att coppan blev över förväntan bra. Om jag skall klaga på något så skulle det vara att jag tyckte att karrén hade tagit en del smak av fjälstret (oxbotten), trots att det var noga genomskjöljt innan. Något du upplevt? Till nästa gång funderar jag på att ta gasbinda istället.

  Gilla

  1. Nej Det har jag inte upplevt. Om man använder urinblåsa av gris kan det bli lukt smak men har inte känt från oxbottenfjälster.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.