Renkorv utan karaktär

Ibland blir det bara fel eller att tillverkaren inte tänkt till.

Jag var på fjällvandring uppe i norr. Stannade till på en lokal matmarknad och botaniserade. Väl där köpte jag en renkorv. Läste på innehållsförteckningen, givetvis nitrit, stabiliseringsmedel, konserveringsmedel och andra onödiga tillsatser. Ville ändå prova.

20150829_085343[1]

Troligtvis är denna syrade/fermenterade korv legotillverkad. Uppdragsgivaren har troligtvis liten eller ingen kunskap om chark. Korven var bara syrlig, inga kryddor framträdde. Kunde vara vilken korv som helst. Man har helt tappat konceptet med det lokalt producerade renköttet. Korven framhävde ingenting av det norrlänska, vilda. Nej gör om och gör rätt. När man har de allra bästa råvarorna skall de framhävas inte döljas.

Jag var dessutom nere vid Sjön Femunden, Norges största insjö. Där vid Femundens strand ligger samhället Elgå. Man har specialiserat sig på fiske och rökeri, speciellt sik. Givetvis måste jag prova, köpte en sikburgare. Samma visa som ovan utspelade sig. Sikburgaren var dold i ett köpehamburgarebröd ala ICA. Massor med dressing och pommesfrites. Skrattade lite för mig själv. Varför gör dom på detta viset. En superprodukt skall framhävas! Baka eget bröd, gör goda hemgjorda klyftpotatis till, lyft fram sikburgaren den skall vara i focus. Många småskaliga producenter är jätteduktiga och kreativa, många skall syssla med annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.