Tillvaratagande av det vilda köttet, Öster Malma

Det finns kurser och det finns kurser!

 

Jag har deltagit på ett par stycken styckningskurser. Vad man då får göra är att få en förevisning om styckning och sedan kanske i bästa fall stycka ett djur tillsammans med 2-3 personer. Detta var något helt annat. Jägareförbundet har på sin kurs och konferensgård, Öster Malma massor av kurser den som jag gick heter – Tillvaratagande av det vilda köttet.  Det är en fantastisk kurs och rekommenderas varmt till alla som vill lära sig styckning av sitt villebråd.

20151022_111251

Kursen är på två dagar och består enbart av praktik. De teoretisk inslagen blir när man frågar den mycket kunnige läraren Pontus Eriksson alla frågor.

Det fanns i det närmaste obegränsat antal djur att stycka, rådjur, vildsvin, dovhjort och älg. Vi indelades i tre grupper. Min grupp fick börja med att flå vildsvin rådjur och dovhjort. Sedan dag två styckade vi dessa. Jag styckade totalt 2 st vildsvin och 4 dovhjortar. Det fanns verkligen tid och möjlighet att ta ut alla styckdetaljer. Pontus redogjorde mycket väl för alla detaljer och även tillagning.

Denna kurs är mycket prisvärd och jag tycker att alla jägare som jagar och tillvaratar sitt vilt bör gå denna, MYCKET BRA!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.