Mognadsrum, Artisan

För ca 1 år sedan slog åskan ner i närheten av mitt hus. 2 st mognadsskåp havererade pga av överpotential. Där stod jag med en stor sats Salami som behövde någonstans att hänga.
Kvickt kom jag att tänka på mitt gamla oljetanksrum i källaren som ett alternativ. Städade snabbt ur och gjorde krokar i taket. Hängde sedan in mina Salamis och hoppades på det bästa. Det visade sig vara ett lyckokast…………

20160322_082110.jpg

Detta gamla rum som ligger under marknivån har i det närmaste perfekt atmosfär för eftermognad. Ca 9 – 12°C och ca 70-75% RH. Storleken på rummet är ca 2*2 meter samt ca 1.9 i höjd. När jag var på charkkurs i Italien för 1 år sedan var detta standardutrymmen för lufttorkat, artisan.

Detta har gått så bra att jag struntar i att renovera mina mognadsskåp och kör enbart med detta rum.

20160322_082058.jpg

Nu hänger i bakrunden älgsalami, i förgrunden 4 st kareer (coppa) samt längst till vänster älgkalvinnanlår (bresaola). I mitten hänger salami med stark kryddpepparsmak vilket jag tycker om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.