Äntligen en snabbhack

20160923_093743
GGM Gastro 9 l cutter/snabbhack.

Länge har jag önskat mig en snabbhack. En snabbhack är i princip ett måste för att göra bra emulsionskorv, leberkäse eller andra mkt finmalda charkprodukter. Det finns massor av märken men Robot Coupe anses vara den bästa och används flitigt i restaurangkök. Då jag tycker att en investering för 10 tusentalskronor är för mycket har jag avstått. En bra Robot Coupe kostar mellan 15 – 60 ooo:-  Jag har sökt och sökt och sökt, kollat begagnatmarknaden men även där är Robot Coupé dyra. Jag har länge kikat på sidan GGM Gastro. Dom säljer proffsköksmaskiner och tillbehör till mycket konkurrenskraftiga priser. Nu var deras snabbhackar på rea. Valde mellan de olika men tog en 9 liters snabbhack med steglös knivhastighet, 2 st säkerhetsbrytare och allt i rostfritt. Tog denna 9 liters pga av en starkare motor än 6 litarn. 730w mot 580w. Den extra effekten kan vara bra att ha då man vill skära i halvfruset kött och även is.
Den har kostat 6300:- + moms men såldes nu för 2860:- + moms alltså 3575:- inkl. moms mycket bra pris om den är bra!

20160923_094231

Hemtransporten gick mkt snabbt och den lämnades utanför dörren efter 3 dgr.
Den kändes genast gedigen och är mkt tung, både bra och dåligt. Bra pga av att den inte hoppar iväg om det blir obalans, står stadigt. Dåligt för att den just är tung att bära, 25kg.

Jag hade inte väntat mig någon Robot Coupé kvalitet men den kändes direkt förvånansvärt prisvärd. Alla svetsar ser bra ut, tryckknapparna känns inte billiga, plastiga. Ratten för justering av varvtalet känns robust och ”proffsig”. Allt är rostfritt, inte billiga förzinkade skruvar. Alltså hittills mkt nöjd. Här en video demonstration: 

En nackdel har jag hittat. Den lilla öppningen med teflonkorken känns mkt liten. Jag tror dock att dom inte får göra den större av säkerhetsskäl.

Här kommer ett bildurval, en livetest kommer senare  då jag redovisar hur den fungerar i praktiken.

¨

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.