Fleischereibedarf und Gastrotechnik

För en vecka sedan var jag i Tyskland och botaniserade runt bland allehanda intressanta ting. Innan resan hade jag googlat runt bland Tyska charaktillbehörsaffärer och funnit bl a denna, Fleischereibedarf und Gastrotechnik.  I Sverige finns mig veterligen inget liknande. Vi har massor av olika små och stora affärer men ingen som är komplett med det mesta. KA Lundgrens har mycket men är duktigast på fjälster. Andra har mycket teknik men vänder sig enbart till professionella charkuterister.

wp-1475413754971.jpg
Stora soppslevar storlek 10 och 12. 0,35 samt 0,5L

Fleischereibedarf und Gastrotechnik har mycket stort urval. Fjälster, korvsprutor, rökar, ugnar, serveringsfat, kryddor, plastfolie ja listan kan bli mycket lång. Butiken ligger i utkanten av Berlin och är mer som ett lager än en butik. Personalen var/är mycket trevlig och hjälpsamma. Jag fick fritt gå omkring och titta på allt. Min stapplande gymnasietyska var bättre än killens engelska så jag försökte att förklara vad jag ville ha.

Fick tag på bl a en charknål för att sy i fjälster. En stor köttyxa, nya knivar och soppslevar. Jag hade med en beställningslista från en vän så det blev en del till honom också.
Köpte också nya kryddor. Priserna är mycket bra men man får komma ihåg att det kommer moms på det uppmärkta priset. Att sälja till privatpersoner är inga problem, även mina pengar är välkomna.

wp-1475413815447.jpg
En köttyxa storlek 18. Pris 35EUR + 19%moms = 395:-

Det finns säkert många liknande affärer i Tyskland men jag besökte bara denna. Och det är ju en mycket större marknad är Sverige.

Om ni är i Berlin åk dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.