Brännjärn

Efter att ha Googlat rumt i cyberrymden ett otalt gånger bland bl a amerikanska webbsidor, så slås man av olika syn på chark och köttprodukter. Den amerikanska stilen är stora biffar med mycket marmorering, gärna +250 grams biffar. Det är ingenting jag förordar vare sig för hälsan eller miljön. Vi behöver inte äta mer kött utan tvärtom, mindre. Trots detta kan jag inte sluta att fascineras av dessa produkter.

En del av detta är den cowboyaktiga inställningen till kött. Biff, öl och hårda killar med brännjärn. Ja för så är det, det är sällan man ser en tjej/kvinna som står med en blodig biff dreglandes. Detta är inget jag tycker om, den hänsynslösa icke empatiska inställningen att djur bara är en råvara som skall förädlas. Ibland syns det i dessa sammanhang brännjärn.

wp-1484740850636.jpg

Brännjärn ses i de flesta ögon som något man använde och ”torterade” in sitt bomärke i hästar. Denna grymma metod är ju inget jag förespråkar men var ändå tvungen att testa, fast då på rökt fläsksida.

Jag beställde hem ett brännjärn för bokstäver där man kan ändra som man vill. Det medföljer ett antal bokstäver som man sätter i spegelvänd ordning i en hållare. Sedan värmer man upp järnet med t ex en gasollåga. Det krävdes ganska mycket värme eller tid för att få järnet riktigt varmt.

Man kan beställa dessa från ebay eller här Brännjärn. Eller tillverka sin egen logga text

Det finns också så man kan tillverka sin egen logga och bränna in.
Kommer att prova dessa på div produkter och se om jag tycker om det eller inte, har ännu inte bestämt mig.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.