Schwartenmagen, Borglund Style

Jag har tidigare bloggat om min resa till Frankfurt tillsammans med en god vän på en korvkurs. Nu var det dax att försöka på egen hand.

Denna korv är gjord på råvaror som normalt ratas av er korvmakare, lägg, svål, ”köttrester” huvudkött, grisfötter osv. Att jag skriver Borglund style är för att det enligt min mening var lite ”klent” kryddad. Se recept från Jägerhof här. 

Jag lägger till extra salt, vitlökspulver, nejlika. Ökar dessutom lite på pepparmängden. 

Schwartenmagen

Mitt recept kommer här:

Ni kan se att även Ingefära smög sig in. Då denna skall sjuda i ca 90 min lösgör man mycket av kryddningen så det gäller att öka på. Vissa kryddor kan bli väldigt parfymiga, t ex Kardemumma och Nejlika. Var lite aktsam där.

Som ni ser är dessa korvar rund som bollar. Tarmen är inte tarm utan urinblåsa från gris. Köpta i tyskland, det är den minsta storleken.  

Det luktar starkt från dessa så man får blötlägga ordentligt gärna med ättika i vattnet över natten. 
Jag har skrivit det förut men gör det igen, mal köttet fruset gärna runt -1 grC
Det blir mkt bättre malt och inte smörigt utan fina små kuber. Just detta maler jag med 8mm hålskiva. Orginalreceptet är 10 men jag tar 8.

Köttråvara, bog, lägg
Kryddor

Blanda in kryddorna innan malning det blir mkt bättre dispergerat i köttet!
Efter malning, blanda för hand och fördela allt jämt. Fyll din korvspruta och fyll blåsorna. Vi lärde oss att blåsa upp blåsorna och sedan vränga dom på, gick mkt smidigt. Fyll inte riktigt fullt utan lämna så det går att knyta ordentligt.

Efter fyllning och knytning skall blåsorna sjudas i vatten. Jag tillsätter kryddpeppar och lagerblad samt salt till kokspadet. Sjuder i ca 90 min. Kyler direkt i kallt vatten så skrynklas inte blåsorna, viktigt.
Därefter torkar jag korvarna och röker. Rökningen sker 2 ggr. Först en omgång och sedan vila 24tim för att just nu i skrivande stund rökas om igen. Totalt ca 2*3tim. Rökningen är bara en smaksättare INTE en tillagningsmetod. När rökningen är klar kan man avnjuta denna korv. Antingen som smörgåspålägg eller som en liten förrätt till t ex gele eller cumberlandssås. 

Ät och njut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.