Coppa, steg 2

Målet, att göra en bra luftttorkad karre. Detta är från min förra Coppa

Efter att 2 st karréer legat i ca 14 dagar i krydd och saltblandning så är det dax för ”paketering”. Spolar av karreerna och slår in dom i fjälster. Fjälstret är blindtarm av nöt, cappend. Finns att köpa hos lundgrens skafferi. Jag hade dock bara en hemma och fick därför slå in den andra i ett collagenark. Collagenark vet jag inte om det finns att få tag i Sverige. Jag har köpt det i Italien. Collagenark är stort som A2 papper och består av söndermald och sammansatt collagen, silkestunt.

Collagenark

Efter att karreerna är inslagna är det bara att vänta. Hängs kallt och luftigt med ca 80% luftfuktighet. Nu skall det väntas i 2-3 månader och ca 40% vikttapp

2 reaktioner till “Coppa, steg 2”

  1. Följer din coppa med största intresse.
    Själv har jag carre i Lundgrens mognadspåse i kylskåpet. Det är första gången jag prövar. Jag har förstått att det är förlängningen på carren dvs. Grishalsbiten man skall använda sig av. Jag har följt deras instruktioner till 100%. Vi får se resultatet om någon månad.
    Jag har tyvärr inte tillgång till ett separat mognadsutrymme utan använder min vinkyl?
    Nisse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.