Nytt rökskåp – rökgenerator

Man kan skapa rök på många olika sätt. Det traditionella, vedeldat. Spånlimpa, lägg en ”limpa” av spån och tänd i ena ändan så glöder det och bildas rök. Spånsnurra, samma som innan men i mindre format, brukar fungera dåligt. Friktionsrök där en träbit trycks mot ett roterande hjul som ger friktionsrök. Olika varianter av puckar ock spån som förbränns på en varm yta, t ex Bradley. Ja det finns säkert fler. Jag gillar Venturirökar………..

Venturirök, där en liten gasström drar med sig rök genom jet effekt. Ni får Googla för en bättre förklarning. Jag har redan en som jag inte alls är nöjd med. Svår att göra ren, spånen ramlar igenom ett galler. Inte rostfri. Kläggar igen. Trög att stänga locket på.

Jag har undersökt marknaden och det finns en uppsjö av venturirökar Smokedady, Smokai, och en uppsjö andra. Jag valde DYMBOX.

Jag är inte sponsrad av Dymbox utan jag köpte den själv från Polen. DYMBOX GIGA SMOKE GENERATOR. Det är en stor rökgenerator, 5L. Brinner/Glöder i många timmar. Det beror ju givetvis på hur mycket luftflöde man har på sin pump. Som jag skrev tidigare, ni får Googla på hur en sådan rök fungerar rent tekniskt.

Från beställning och betalning tog det bara 4 dgr så var grejorna här. Mycket snabbt och enkelt. Hämtade ut den på mitt utlämningsställe, då slogs jag av hur stor den var/är. Spånhållaren är ca 60cm hög och ca 12 cm diameter på röret. Rökutblåset har 34mm utgång. Det vet jag exakt för jag skall köpa en flexibel rostfri slang (Ung. som denna) och leda in röken i röken 🙂

Den andas kvalitet, höglanspolerat rostfritt stål. Alla delar passar mkt bra. Rökröret lutar så att ev tjära kan rinna ur (Hoppas jag). Lätt att tömma på spånet då det finns en draglucka som man rensar rökgeneratorn med. Dom skickade även med en extra nossel/munstycke för luftflödet. Väldigt lätt att montera och demontera. Fick även 3 st spånpåsar. Luftpump har jag redan men det följer med en så det är bara tacka och ta emot. Tom en liten tändare fanns i paketet. Det enda jag inte tyckte var en 10 poängare är locket. Det är av svarvad Ek, vill gärna ha rostfritt så det blir nog till att göra ett eget.

2 reaktioner till “Nytt rökskåp – rökgenerator”

  1. Ser riktigt Trevlig ut Kenth!
    Det är stil på dina projekt, ser fram emot att se hur du knåpar ihop styrenheterna till en snygg lösning.
    /Kristoffer

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.